Moe zijn en de maan

Moe zijn en de maan

Ze zit tegenover mij aan tafel en wil graag een reading met de maankaarten. Een blonde vrouw van midden twintig schat ik zo in. Ik vraag haar of ze een vraag of een thema heeft. ‘Ja’, zegt ze, ‘ik ben zo moe de hele tijd en als het tijd is om te slapen, dan slaap ik niet. Het lijkt wel of ik nooit tot rust kom’.

De kaarten
Ik leg voor haar de maankaarten, 3 kaarten, verleden - heden - toekomst. Verleden: loslaten an wat bij jou onnodig ruimte inneemt. Dat is de zin die er voor mij uitspringt. Ik vraag haar: ‘Wat neem jij uit het verleden mee, wat zit je nog dwars van vroeger?’ Ze vertelt dat ze altijd lief moest zijn van haar ouders, het maakt niet uit waar ze waren, hoe ze zich voelde, altijd maar lief zijn en goed doen. Haar kleren netjes houden, haar haren in de staart laten. En goed haar best doen, een 7 op school was niet goed genoeg. Op mijn volgende vraag of ze hier nu nog steeds aan voldoet, zegt ze: ‘ja, dat doe ik, naar mijn ouders altijd.’ ‘En naar andere mensen?’, vraag ik. ‘Ja’, zegt ze, ‘ook bij anderen, vooral op mijn werk en naar mijn partner. Ik word daar zo moe van’. 
 
 
~ Ik heb geen plezier in mijn leven, ik overleef, maar leef niet. Niet echt. ~
 
 
De volgende kaart, die van het heden is de kaart van de jachtmaan, die gaat over overleven. Er komt geen zin naar voren, maar algemeen de term overleven. Dat is bekend voor haar. ‘Ja’, beaamt ze, ‘ik heb geen plezier in mijn leven. Ik doe alles maar om een ander blij te maken, maar zelf ben ik niet blij met wie ik ben en wat ik doe. Ik overleef, maar leef niet. Niet echt’ Ze heeft de tranen in haar ogen staan. ‘Dat mijn verleden en vooral mijn ouders, nog zoveel van invloed zijn, die zag ik niet aankomen. Hoe kan ik dat wat meer loslaten?’
 
De derde en laatste kaart gaat over de toekomst. De boommaan komt naar voren, handelen in overeenstemming met de natuur. De natuur is perfect, de natuur volgt haar wetten. Ze kan niet anders. Als ze dat doet dan is alles in overeenstemming met elkaar. De natuur zorgt voor zichzelf. De basis voor deze dame ligt in het voor zichzelf zorgen. De wetten van de natuur volgen. Doen wat goed voelt voor haarzelf. In goed doen en zorgen voor jezelf, ziet ook loslaten van wat je niet goed doet en bewust leven in plaats van overleven. 
 
 
Hoe volg je de wetten van de natuur?
Als je naar de cyclus van de maan kijkt zie je vier grote fasen. Deze fasen hebben allemaal hun eigen energie. De wassende maan heeft de energie van de lente, groei, creatie, frisheid. De volle maan laat je naar buiten treden, contact leggen met anderen, genieten en open zijn. Vervolgens komt de afnemende maan, die laat je kijken en reflecteren op jezelf en de periode ervoor. Daarna met de donkere maan laat je de dingen los die je niet goed doen, trek je je terug en ben je stil. Daarmee zorg je voor een voedingsbodem waarmee je de volgende cyclus goed kan laten beginnen. Deze cyclus zit in een dag, in een maand, in een jaar, in een leven. Volg je deze, dan doe je goed naar jezelf.
 
Zo mooi om te zien hoe de kaarten aangeven waar zij tegenaan loopt en hoe ze ermee kan dealen.
 
Magische Maangroet,
Rilana
Leef in de flow van de Maan
 
Ps. Wil jij ook een reading? Of helpen met het creëren van mijn eigen maankaarten. Kijk op Maanmagie hoe je dat kan doen.

Date

29 March 2019

Tags

loslaten, maan, maancyclus, natuurlijk ritme, geconditioneerde gedragspatronen, Leef in de flow van de Maan
© 2018 Rilana Altena